Върнаха в ареста Габриела, през сълзи майка ѝ твърди, че са невинни

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване

30.01.2024 | 13:38 Редактор: Искра Ангелова

Най-тежката мярка - постоянен арест, това постанови Софийският апелативен съд за двете жени - майка и дъщеря, обвинени за жестокото убийство на Пейо Пеев, съпругът на Габриела Славова. Така магистратите потвърдиха мярката за майката Красимира Трифонова и измениха в по-тежка - от домашен арест в постоянен - тази за дъщеря ѝ. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, а съдът прие, че на този етап от разследването са събрани достатъчно доказателства за обвиняемите в извършването на умишленото убийство.

Първоначално СГС беше постановил по-лека мярка за Габриела, а именно домашен арест, с мотива да гледа малките си деца, но Агенцията по социално подпомагане разпоредиха децата да се отглеждат при роднини и те в момента са настанени при родителите на убития Пейо.

А в съдебната зала Красимира Трифонова през сълзи заяви, че и двете са невинни. Тя поиска по-лека мярка, но съдът не се съобрази с нейните искания. В съдебната зала Красимира отправи и обвинение към родителите на Пейо и заяви, че те са осъществявали заговор срещу дъщеря ѝ за родителските права.

Преди съдебното заседание се проведе и протест от близки и познати на удушения Пейо Пеев. Те поискаха справедливост.

"Нека издадат заповед за ДНК тест на мен и бебето. Веднага ще го платя, вместо да се чака дело в продължение на 3-4 години. Ако съм биологичният баща, нека да не травмираме детето", призова Велико Минков.

"Познавам го от много години - страхотен човек, възпитан, духовен. С Габриела имаше неприятности относно детето, тя не му даваше да го вижда, на родителите му също не даваше достъп до внучето им", каза протестираща за убития Пейо.

Вижте повече във видеото.

Притеснявате ли се от грипната епидемия и взимате ли мерки срещу заразяване?

Притеснявам се. Нося маска, спазвам дистанция и правя всичко възможно да не се заразя.
27%
Не. Всяка зима има такава и няма как да се опазиш. Грипът се преодолява за няколко дни.
58%
Повече се притеснявам от заразяване с коронавирус.
9%
Притесненията ми са свързани с евентуална грипна ваканция - няма кой да гледа децата вкъщи.
7%
Общо 1012 гласа

Снимка: БГНЕС