МВР: Разследването на убийството на Пейо Пеев ще бъде всеобхватно

В стремежа си да разкрием виновници, не трябва да нарушаваме и права, каза главният секретар

26.01.2024 | 16:06 Редактор: Деси Николова
МВР: Разследването на убийството на Пейо Пеев ще бъде всеобхватно

"Разследването на убийството на Пейо Пеев ще бъде обективно, всеобхватно, всестранно. Това означава, че ще изясним всички въпроси, които касаят пряко убийството, неговото авторство, така и съпътстващите процеси, които касаят взаимоотношенията вътре в семейството, начин на отглеждане на децата, проверка на наличие на жалби, които да са постъпили в полицейски структури", заяви във Велико Търново главният секретар на МВР Живко Коцев.

Коцев каза, че ще се извърши всеобхватна проверка на всички твърдения.

"Ние в стремежа си да разкрием виновници, не трябва да нарушаваме и права. Има срокове за провеждане на дисциплинарни проверки, разбирам притесненията на близките, но все пак спрямо служителя Капов е образувано дисциплинарно производство, отстранен е от длъжност, но това отстраняване е месец-два до три, след което проверката може да продължи до 6-месечен срок", обясни Коцев във връзка с дисциплинарното производство срещу отстранения шеф на Криминална полиция в Стамболийски Дамян Капов. За него близките на убития Митко в Цалапица са притеснени, че ще бъде върнат на работа.

"Вярвайте, че тя ще приключи съвсем скоро и ще обявим тогава резултатите. Не искам да предрешавам резултата", каза Коцев по отношение на проверката, предаде БГНЕС.

За това дали има натиск по българо-турската граница, Коцев каза, че той е минимален. За последното денонощие са регистрирани едва 28 опита за нелегално преминаване на границата.

"Твърдя, че имаме перфектни партньорски взаимоотношения с турските власти и благодарение на това имаме тези добри резултати. Колегите от турската страна от правоохранителните структури провеждат също пълномащабни операции по противодействие на мигрантския натиск. Следим процесите, анализираме ги, така че за момента наистина няма условия за притеснение", отбеляза още Коцев.

Снимка: БГНЕС

Притеснявате ли се от грипната епидемия и взимате ли мерки срещу заразяване?

Притеснявам се. Нося маска, спазвам дистанция и правя всичко възможно да не се заразя.
27%
Не. Всяка зима има такава и няма как да се опазиш. Грипът се преодолява за няколко дни.
58%
Повече се притеснявам от заразяване с коронавирус.
9%
Притесненията ми са свързани с евентуална грипна ваканция - няма кой да гледа децата вкъщи.
7%
Общо 1012 гласа