24-годишен учител спечели конкурса за лого за кампанията за влизане на България в Еврозоната

Слоганът му "Единството е сила" е вдъхновен от легендата за хан Кубрат

28.01.2024 | 20:00 Редактор: Елеонора Танева
24-годишен учител спечели конкурса за лого за кампанията за влизане на България в Еврозоната

24-годишният преподавател в Математическата гимназия в Пловдив Георги Георгиев спечели конкурса за изработване на лого и слоган на кампанията за присъединяване на България към Еврозоната. Неговият проект беше предпочетен от журито измежду общо 22 предложения на автори, колективи и фирми, участвали в конкурса на Министерството на финансите. Логото съдържа изображение на българския трибагреник, вплетен в знака на еврото, а слоганът му "Единството е сила“ е вдъхновен от легендата за хан Кубрат, неговите синове и снопа пръчки.

"Това беше първата идея, която ми дойде. Понякога така се случва. Понякога се редуват идея след идея, докато се спреш на крайното решение, а в други случаи ти идва още от първия път. Така стана и с тази идея. Просто реших, че си заслужава да я реализирам и да участвам в конкурса", разказва той.

Младият учител преподава "Компютърна графика и дизайн" на дванадесетокласници в Математическата гимназия "Акад. Кирил Попов" в Пловдив. Учениците му са бъдещи програмисти. Занимават се и с уеб дизайн, като основната им задача е писане на код. Заедно с това обаче е необходимо да изградят и визуална култура, на което ги учи Георги.

Освен на бъдещите програмисти в Математическата гимназия, Георги преподава на деца от детска градина „Кокиче“ в Пловдив. „Там рисувам с деца на предучилищна възраст. 

Снимки: БГНЕС и Официален сайт на МОН