Официално: Отнеха от "Възраждане" парламентарната комисия за контрол на службите

Тошко Йорданов от "Има такъв народ" определи управлението в държавата като автокрация

24.01.2024 | 17:02 Редактор: Искра Ангелова
Официално: Отнеха от

НС отне председателството на "Възраждане" в Комисията за контрол над службите. По правилник сега бе ред на "Възраждане" да оглавят комисията.

"Въпреки че правилникът е пределно ясен - аз не се учудвам, защото целта на внесеният проект е продължаващото овладяване на службите от страна на сглобката", това заяви Петър Петров от "Възраждане".

"Не знам каква информация смятате, че "Възраждане" ще предоставят и какви новини ще бъдат изведени, за да лишите партията от нейното председателство", заяви и Кристиан Вигенин от БСП.

Тошко Йорданов от ИТН определи управлението в държавата като автокрация.

Внесеният от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков, председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски и ген. Атанас Атанасова Проект на решение за промени на Правилника за дейността на Народното събрание предложи ротационният принцип за председателстване на комисията да отпадне, тъй като комисията не провеждала редовно своите заседания, не внасяла доклади по отчети и законопроекти, припомня БГНЕС.

По-рано предложението бе прието и в правна комисия.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


1
1 rate up comment rate down comment 1
Оппааоо
преди 3 месеца
Сега ще проверим доколко " Възраждане" е опозиция. Ако партията не сезира Конституционния съд с искане за обявяване на решението на НС за противоконституционно, защото противоречи на принципа на правовата държава, то т.нар. " опозицшя" ще се окаже контролирана. " Възраждане" вече излъчи председател на комисията, поради което прилагането на това изменение в този конкретен случай има обратно действие и представлява посегателство върху вече придобити права. Сигнализирай за неуместен коментар