Министър Гвоздейков може и да остане след ротацията, ако получи покана

Въпросът към момента не е приоритетен, заяви той

22.01.2024 | 15:38 Редактор: Вяра Димова

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков ще помисли дали да остане в правителството, ако получи покана да продължи работата си и след ротацията. Това каза самият той пред журналисти в отговор на въпрос дали би приел да изпълнява заемането от него министерска длъжност след 6 март. 

Гвоздейков бе категоричен, че към този момент въпросът дали ще бъде министър, не е приоритетен за него. По думите му най-важно е какво още трябва да бъде свършено от заложените цели в управленската програма. 

"Това не е темата, която стои пред моя поглед, тъй като всички бяхме наясно, когато трябваше да приемем да бъдем министри. Нашата работа е, първо, какво важно трябва да бъде свършено за обществото и от управленската програма да бъдат изпълнени всички приоритети, които сме си поставили", каза още той. 

"Това е най-важното за мен. Какво ще се случи оттам нататък не е тема за мен", допълни Гвоздейков, цитиран от "Фокус".

Министърът коментира още, че не би си дал оценка сам. Той каза, че доклади за свършеното от него и екипа му биват изпращани постоянно до премиера Денков. Увери, че те правят всичко възможно, за да изпълнят заложените цели в срок.