Тагарев не се интересува от ротацията, а да довърши задачите си

Министърът на отбраната съобщи, че са обсъдени възможностите за регионален хъб за поддръжка на "Страйкър"-и

17.01.2024 | 16:14 Редактор: Толя Стоянова
Тагарев не се интересува от ротацията, а да довърши задачите си

"Вече не се интересувам от този въпрос (бел. ред. - за ротацията). Имам изключително сериозни задачи за довършване", коментира министърът на отбраната Тодор Тагарев в кулоарите на парламента по повод предстоящата ротация и визитата си в САЩ. 

"Ние провеждаме стратегически преглед, имаме това посещение в САЩ, срещи на министрите в Европейския съюз, срещи на министрите на НАТО и няколко други международни пътувания. Ротацията ще видим какво ще стане. Нека други дадат оценката", заяви Тагарев.

Той даде яснота и за това какви разговори са провеждани между българската и американската страна. 

"Това, което дискутирахме, за многонационалната бойна група, която е базирана на нашата територия - в каква степен сме готови да осигурим съюзниците, които вече се намират на нашата територия и да осигурим разгръщането на допълнителни сили тогава, когато се наложи", обясни министърът, цитиран от "Фокус".

"Това за тях е важно, за тях представлява интерес, защото има и техни войски тук, за нас представлява интерес, тъй като САЩ като един доста влиятелен съюзник може да ни помогне да получим гарантирано финансиране по съюзни фондове за изграждане на такива структури", допълни той.

Той каза още, че са обсъдени възможностите за ускорено изграждане на регионалния хъб за поддръжка и ремонт на машини "Страйкър". По думите му и правителството ни, и General Dynamics са готови да стартират проекта.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
1 rate up comment rate down comment 0
Я пак
преди 3 месеца
Хайте Тагарчук да обясни изказването си : "Това, което дискутирахме, за многонационалната бойна група, която е базирана на нашата територия - в каква степен сме готови да осигурим съюзниците, които вече се намират на нашата територия и да осигурим разгръщането на допълнителни сили тогава, когато се наложи."Какви допълнителни въоръжени сили ще разгръща, кога ще се наложи и какво събитие ще наложи " разгръщането "им? Тагаренко е напълно луд. Наистина вярва, че някой ще се бие за него и парите му. Сигнализирай за неуместен коментар