Денков пред CNBC: Украйна се бие в името на цяла Европа

Премиерът очаква Унгария да вдигне ветото върху нов пакет от помощ за Киев

18.01.2024 | 14:26 Редактор: Вяра Димова
Денков пред CNBC: Украйна се бие в името на цяла Европа

"Украйна се бие в името на цяла Европа, а не само за собствената си територия", заяви премиерът Николай Денков. Той направи коментара в кратко интервю за CNBC, публикувано и на Facebook страницата на правителството.

В него Денков изразява увереност, че Унгария ще вдигне ветото върху нов пакет от помощ за Киев. 

На въпрос как се справя с руската дезинформация, премиерът отговаря, че единственият отговор са икономическите резултати и грижата за хората.

"Очевидното решение е, че ако се постигнат добри резултати, ако бъде постигнат икономически просперитет и има грижа за хората, тогава те ти се доверяват", смята министър-председателят Денков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
2 rate up comment rate down comment 0
Тъ$чо
преди 3 месеца
Денков във Вилнюс:"Ние сме в пълномащабна война". С кого е във война и кои "ние" - Никой не попита. Тагаренко щял офицер да праща при хутите. Разполага чужди въоръжени сили и строи " ж.п. линии, пътища и тръбопроводи", че "когато моментът настъпи" " да се разгърнат въоръжените сили". Във Варна се изграждал команден център, а отделно на наша територия ще поставят ПВО.И всичко това било " защита от руската заплаха"? Кой *** може да вярва на Денков и Тагаренко, че това не е подготовка за войн Сигнализирай за неуместен коментар