Борисов и Дейвид Камерън обсъдиха по телефона Шенген и Еврозоната

Излизането на Великобритания от ЕС не може да бъде повод за намаляване на интензитета на двустранните отношения, заяви лидерът на ГЕРБ

17.01.2024 | 17:13 Редактор: Толя Стоянова
Борисов и Дейвид Камерън обсъдиха по телефона Шенген и Еврозоната

"България и Великобритания винаги са били близки партньори, особено в сътрудничество в сферата на сигурността. Ето защо излизането на Великобритания от ЕС не може да бъде повод за намаляване на интензитета на двустранните отношения", написа във Facebook лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след като проведе телефонен разговор с външния министър на Великобритания Дейвид Камерън.

"Като бивши колеги и големи приятели двамата с Камерън обсъдихме актуални теми от дневния ред на Европа и предизвикателствата пред Съюза. Запознах го и с приоритетите на евроатлантическото мнозинство в българския парламент", добави Борисов.

Сред водещите теми на разговора им са били пълноправното членство на България в Шенген и Еврозоната, както и осигуряването на дългосрочна подкрепа за Украйна.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
Жалка работа
преди 3 месеца
Новото посолство пое щафетата. Сега Тикво отчита дейност и обещава да ни вкара в еврозоната и Шенген, че от Лондон му заповядаха. Вашингтон обгрижва Тайван, но *** и на Лондон са готови да се подчиняват, че даже и на Анкара. Само да не е на Москва, не поради идеологически противоречия, а защото руснаците не обичат да плащат на лакеи и да ги обливат с грантове. Да му мисли "простолюдието" , че " началниците" от Лондон му готвят както война, а после Берлински конгрес и султан. Сигнализирай за неуместен коментар