"Възраждане": Възстановете Паметника на Съветската армия и ще преговаряме за СОС

Групата общински съветници на партията е получила среща-разговор за консултации с кмета

11.01.2024 | 15:12 Редактор: Деси Николова

Групата на "Възраждане" в Столичния общински съвет е получила покана за среща-разговор за консултации между партиите в СОС и кмета на София,  по инициатива на общински съветници от друга група. Това съобщиха от "Възраждане" в съобщение разпространено до медиите.

В него те казват, че общинските съветници на политическата организация ще приемат поканата за разговор при изпълнението на едно задължително условие. "Възраждане" ще седне на масата за разговори само и единствено когато бъде възстановен Паметникът на Съветската армия, което ще символизира и възстановяване на законността и реда в София.

Групата на "Възраждане" припомня, че както в Народното събрание, така и в Столичния общински съвет "ще води разговори единствено и само за политика по важни за софиянци въпроси". 

"Ако общинските съветници, поели ролята на посредници, могат да гарантират разрешаването на кризата, създала се от липсата на законност в столицата, и да дадат сигурен знак за това с възстановяването на Паметника на Съветската армия, който символизира победата над фашизма, групата на "Възраждане" ще седне на масата за разговори", пише още в съобщението.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ха ха
преди 3 месеца