България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Зографски, ПП-ДБ-СС: Колегите ни в СОС да станат сериозни и да направят компромиси

Изключително важно е Столичният общински съвет да започне да работи, заяви той

11.01.2024 | 08:58 Редактор: Деси Николова

Столичният кмет Васил Терзиев и Борис Бонев от коалиция ПП-ДБ-"Спаси София" предлагат Столичният общински съвет да има трима председатели на ротационен принцип.

"Очевидно няма сформирано мнозинство около избора на председател. Ние правим опити, не сме си почивали по време на празниците. Ние направихме поредица компромиси, поредица предложения и решения, от другата страна имаме нула предложения или компромиси. Призовавам да станат сериозни нашите потенциални партньори. Нашата група е най-голямата и щом ние сме готови на такива отстъпки, нека и другите да се замислят, че не са изолирани от този процес", заяви общинският съветник от ПП-ДБ-СС Андрей Зографски в студиото на "България сутрин". 

По негови думи от ПП-ДБ-СС са изпратили предложение за коалиционно споразумение на потенциалните си партньори - блокът около Вили Лилков, "Синя София", "Има такъв народ", Карлос Контрера и БСП.

Зографски поясни, че предложението не е "от днес за утре", както твърди БСП, а е продукт на множество неформални разговори. Гостът отбеляза, че е изключително важно Столичният общински съвет да започне да работи, поради множеството проблеми, пред които е изправен градът.

"Столичен инспекторат страда от липса на ясен механизъм за контрол на нарушителите. Ефективността на общинските предприятия. Видяхме какво се случва в завода за боклуците на града. По-добро управление на общинската собственост - само в някои райони имаме по 3-4 млн. лева несъбран приход от общинската собственост. Във всеки един район, ако е така, имаме 100 млн. лева само по това отношение", разясни общинският съветник в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него е крайно време общинските съветници да направят компромиси, за да се стигне до решение.

"Смятам за крайно безотговорно да се каже "ние имаме решение на градския съвет - само наш човек да се подкрепи или нищо". Най-лесното е всяка партия да гласува по 5 такива решения и да стане ясно, че никой с никого не може", заяви още Зографски.

Гледайте целия разговор във видеото.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Келепир
преди 3 месеца
Майката на Зографски е един от най- изявените българомразци в РСМ, а синчето, привлечено от келепира, се позиционира в Общинския съвет на " бугарите -татари" в София. Идеология? Бошлаф работа! Сигнализирай за неуместен коментар