Терзиев и Бонев предлагат председател на СОС на ротация, БСП не искат и да чуят

"Отказваме да бъдем параван или универсално оправдание за неумелите управленски действия", пише в позицията на градската управа на левицата

10.01.2024 | 11:36 Редактор: Елеонора Танева
Терзиев и Бонев предлагат председател на СОС на ротация, БСП не искат и да чуят

Председателя на БСП - София и на група на левицата в Столичния общински съвет Иван Таков е получил в късния следобед във вторник мейл с покана от кмета Васил Терзиев и от председателя на групата на ПП-ДБ-СС в СОС Борис Бонев за среща днес в 11:00 часа, на която да бъде обсъден "План за управление и реформи" в Столична община. В него те предлагат ротационно председателство на СОС за една година - трима председатели за по 4 месеца.

От БСП - София няма да участват в подобни разговори "от днес за утре".

"Ние отказваме да бъдем параван или универсално оправдание за неумелите управленски действия на представителите на ПП-ДБ и ГЕРБ в СОС", пише в позицията на градската левица.

Според тях ПП-ДБ с действията си обслужват ГЕРБ. Разкритикуваха първата пария в София заради обещани експерти, които да започнат работа веднага след изборите, и последвалите "неубедителни действия".

"Ясен е мотивът за безотговорното поведение на групата на ГЕРБ в общината - те не искат истината за тяхното управление да излезе наяве. Не искат да бъдат показвани провалите им в дългогодишното управление на Столична община. И тъй като вчера ние отново бяхме обвинени в задкулисни преговори и договорки, в подготовка на "червена сватба", ясно заявяваме, че това е поредната спекулация на ГЕРБ. Очевидно ГЕРБ настоява да пристане на ПП-ДБ-СС в управлението на Столична община, за да скрие провалите си в дългогодишното управление и да гарантира, че порочният им модел ще продължи да съществува. Щом се харесват, нека да се взимат. Ние няма да кумуваме на тяхната сватба по сметка", пише в позицията до медиите.

В нея се призовава за разум, диалогичност, компромис и зачитане на политическите опоненти, "когато не си победител в изборите". Припомня се, че при предишни преговори от ПП-ДБ са прекрачили една от червените линии - "историческата и родова памет".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
1 rate up comment rate down comment 0
вечна власт
преди 3 месеца
РОТАЦИЯТА - начин да се замени ДЕМОКРАЦИЯТА! Сигнализирай за неуместен коментар