Боклукът на София предизвика политически скандал в Столичната община

Не може да се говори още за управленско мнозинство, заяви кметът Васил Терзиев

09.01.2024 | 13:58 Редактор: Елеонора Танева

Набира скорост скандалът със столичния завод за отпадъци. Васил Терзиев даде предприятието на прокурор. Одитът, възложен от него, е показал безстопанственост. 

Боклукът на София предизвика политически нападки в Столичната община. Кметът Васил Терзиев призова предишните управляващи столицата да поемат отговорност. 

"Имаме 100 страници доклад от вътрешния одит в предприятието. Нещата са тежки в много отношения. Колкото и медийни обиколки да бъдат направени от страна на предишните управляващи, които да твърдят в колко добро състояние е този завод, това просто не е така", каза Терзиев.

От ГЕРБ оспориха твърденията.

"Това е лъжа, неистина и се вижда в доклад на експлоатацията, че капацитетът е до ноември 2031 г. Кметът създава изкуствен проблем, за да прикрие кризата с избор на председател на Общинския съвет", отговори три етажа по-нагоре на "Московска" 33 Георги Георгиев от ГЕРБ. 

Кметът се надява, че тази седмица ще има прогрес с избора на председател на СОС.

"Надявам се да има избран председател на СОС, за да тръгне работата. Не може да се говори още за управленско мнозинство, приоритет номер едно е да отпушим работата", каза Васил Терзиев.

"Как се отпушва работата на орган, на който трябва да има мнозинство, за да вземе решение? Такова животно няма", отговори Георгиев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)