8 000 шофьори в нарушение за месец на столичен булевард, рекордьор летял с 200 км/ч

Столичният кмет Терзиев припомни, че безопасността по пътищата е споделена отговорност

10.01.2024 | 19:30 Редактор: Деси Николова
8 000 шофьори в нарушение за месец на столичен булевард, рекордьор летял с 200 км/ч

За декември 2023 г. таблата на Столичната община за измерване на скоростта са засекли близо 300 нарушители, движещи се с над 125 км/ч само по бул."България". Рекордьорът е "летял" с 200км/ч на 19.12.2023 в 22:12 ч. Нарушителите, които засичаме само на бул. "България", са около 8 000 на месец. Това написа кметът на София Васил Терзиев в своя Facebook профил. 

"Данните за цяла София се предават на МВР всеки месец с цел да бъде засилен контролът от тяхна страна на местата, които се оформят като зони на системни нарушения", пише още Терзиев.

Той допълни, че безопасността по пътищата е споделена отговорност - на институциите, които отговарят за контрола и спазването на правилата, и на всички участници в движението със собствената си съвест.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Лъжлив съби
преди 3 месеца
Еее...! К'ъФ е проблемът! По най-бързия начин да се изпрати информацията на застрахователите и ГО да им стане 3-4 пъти по-висока! Нали тази застраховка е на автомобила! Пък който е бил зад волана...., това си е проблем на собственика! Няма да плащаме заради самонадеяни умплеши! Ако чакаме МВР-КАТ, то давностния срок ще изтече! Сигнализирай за неуместен коментар