Гладна стачка в Спешна помощ в София: "Питаш за пари - започват наказания"

От КНСБ и КТ "Подкрепа" се разграничиха от предстоящата акция на синдиката "Защита"

08.01.2024 | 12:05 Редактор: Деси Николова

Членове на синдиката "Защита", работещи в столичната Спешна помощ, обявиха началото на протест, а член на синдиката обяви гладна стачка от тази сутрин. 

Председателят на "Защита" Красимир Митов обясни, че директорът на Спешната помощ Георги Гелев непрекъснато изисква обяснения по доноси, налага наказания и лишава от допълнителни възнаграждения.

"И когато нашите хора попитат: "Какво се случва и как се разпределят парите?", започват наказанията. Вие питате какво е основанието. Няма нарушение на трудовата дисциплина. Нито един от наказаните нито е закъснял за работа, нито си е тръгнал по-рано, свършил си е перфектно работата. Наказания се правят по доноси. Ние в офиса получаваме всеки ден по две-три искания за обяснения за процедура за наказание и именно поради тази работа се пристъпи и към тази гладна стачка".

От КНСБ и КТ "Подкрепа" се разграничиха от предстоящата акция на синдиката "Защита", съобщи БНР. От столичната Спешна помощ пък заявиха, че инспекторатът на здравното министерство прави проверки по сигналите и че ще изчакат оповестяването на резултатите от тях.