Бетонна отломка падна върху кола в София, от 6 януари затварят локалното на "Цариградско шосе"

Градски автобуси ще са с нов маршрут

05.01.2024 | 13:54 Редактор: Искра Ангелова

От събота трафикът в столицата е с нова организация. Локалното платно на един от най-натоварените булеварди - "Цариградско шосе", ще бъде затворено заради строежа на метрото.

Забранява се влизането на превозни средства само в локалното на "Цариградско шосе", а именно от кръстовището на болница "Св. Анна" до улица "Йерусалим". Също така има промяна на маршрутите на тролеите, обслужващи Линия номер 5, както и автобусните линии 84, 184 и 73. Те ще се движат по обходен маршрут.

"Участъкът се затваря за около 2 години и половина заради изграждането на Линия 3 - разклонението, което е от Национална Военна академия до "Младост" 1. Това ще е изграждането на последната метростанция по този клон. Ще бъде затворен локалът на "Цариградско шосе", като това ще промени изцяло организацията на движението както в квартала, така и в градския транспорт, който минава там", каза Иван Николов от Столичната община.

От думите му стана ясно, че е създадена нова връзка. Тя е между локалното и основното пътно платно на "Цариградско шосе".

"Около "Димитър Моллов" е създадено ново кръстовище със светофарни уредби, за да може хората безпроблемно да излязат на "Цариградско", допълни Николов.

В четвъртък мъж, пътуващ от "Младост" в посока центъра, минал под моста на 4 километър, бетонна отломка пробила предното му стъкло и се озовала на седалката до него. За щастие, при инцидента няма пострадали.

Снимка: БГНЕС