"Живот за Мишо" - 8-годишно момче се нуждае от средства за спешна операция

Семейството намира помощ в болница в Италия

31.12.2023 | 15:20 Редактор: Искра Ангелова

Семейството на 8-годишния Михаил Маринов събира средства за спешна операция на момчето. То страда от рядко генетично заболяване, а лечение родителите намират единствено в клиника в чужбина. Операцията трябва да бъде извършена през януари, а дотогава трябва да бъдат събрани 80 хиляди лева.

Михаил е едва на 8 години, а вече е претърпял 5 операции. За да се върне отново неговата усмивка, той трябва да премине през още една, но затова са нужни средства, непосилни за неговите родители.

"Диагнозата му е генетично заболяване, което се нарича неврофиброматоза тип 2, това е рядко заболяване, което е тумори по цялата му нервна система - глава, гръбначен стълб. Има в ушите, окото. Две операции в България и 3 в Италия. Имаше стволов тумор, беше много спешно да се оперира някъде. От всичките болници по света ни казваха, че никой не оперира стволов тумор", сподели майката на Михаил.

Семейството намира помощ в болница в Италия.

"Отидохме там, направиха едната операция. Три месеца и половина бяхме в болницата, месец и половина беше е с температура, която не минаваше по никакъв начин, много силна инфекция и преди да тръгнем, трябваше да оперират и последния тумор, който беше голям", допълни тя.

Преди три седмици родителите получават изравнителна сметка от болницата. Сумата е близо 37 хил. евро и тя трябва да бъде заплатена преди следващата операция.

"Все още нямаме оферта за операцията, но досега са ни излизали в порядъка на 28 000 евро. Ние първо трябва да си платим изравнителната, за да ни пратят новата оферта. Притеснена съм дали ще успея, притеснена съм дали ще продължим, защото лечението му оттук нататък ще бъде поетапно през годините", коментира още майката на малкия Мишо.

Можете да дарите за лечението на Мишо на следните сметки:

Лична дарителска сметка на Мишо:

МИХАИЛ ИЛИЯНОВ МАРИНОВ

ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА

IBAN: BG21UBBS80021043652950

BIC: UBBSBGSF

или

Банка Алианц Банк България
IBAN:BG28BUIN95611000712339
BIC:BUINBGSF

Титуляр: ФОНДАЦИЯ ПАВЕЛ АНДРЕЕВ (Основание: дарение за Мишо)

Вижте повече в репортажа.


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 месеца
Сметката се вижда накрая на статията. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Николай
преди 3 месеца
Защо няма данни за дарителската сметка под статията или поне линк към сайт в който има данни как може да се дари.Идеята за мен с тези репортажи е че телевизията гарантира с името си за достоверността на изнесената информация , и за достоверността за данните на сметката.Иначе е препълнено с реклами , линк да харесаме фейсбук страницата на телевизията а най-важното го няма. Сигнализирай за неуместен коментар