"Пожелаваме си бебе": Стотици дариха за благотворителната кампания на община Елин Пелин

Кметове, общински съветници, служители в администрацията продаваха пуканки, скара, греяно вино

30.12.2023 | 19:31 Редактор: Елеонора Танева

"По Коледа се случват чудеса" – така се нарича благотворителна кампания на община Елин Пелин с посланието "Пожелаваме си бебе". Инициативата е за подпомагане на млади семейства и двойки с репродуктивни проблеми. А празниците в общината не стихват вече цял месец.

Светлините на коледната елха бяха запалени още на 9 декември, а жителите и гостите на града се насладиха на прекрасната украса, хубаво вино, вкусни изкушения, ръчно изработени коледни подаръци и сувенири. За доброто настроение на гостите допринесоха и магичното шоу на Дани Белев, както и празничният концерт на Иван Динев - Устата. 

И тъй като Коледа е най-вълшебното време от годината, когато хората отварят сърцата си за добри дела и показват своята съпричастност и щедрост, община Елин Пелин организира благотворителна кампания "По Коледа се случват чудеса".  Инициативата е продължение на усилията на общината за подпомагане на млади семейства и двойки с репродуктивни проблеми. Пред специално изградените коледни къщички на площада бяха поставени урни, в които всеки гражданин можеше да изрази своята съпричастност към каузата, а кметове на населените места в община Елин Пелин, общински съветници и служители от общинската администрация застанаха зад щандовете и предлагаха за всички гости на площада вкусни изкушения – пуканки, понички, гофрети, захарен памук, скара и греяно вино. 

Вълшебното коледно настроение в Елин Пелин продължи и на 16 и 17 декември, когато във вечерните часове на музикалната сцена се изявиха Християна Лоизу и Димана. Събраните досега средства от благотворителната кампания са на стойност над 20 хил. лв. Кулминацията на празничния декември е в утрешната вечер - 31 декември, от 23:30 ч., на площад "Независимост" в град Елин Пелин, където всички жители и гости на града ще посрещнат заедно Новата 2024 година с хора, настроение и песните на народната певица Светла Дукатева.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС