Чудо за Коледа: В Елин Пелин отварят сърцата си, за да сбъднат мечти за желани бебета

Коледен базар и празничен концерт събират средства за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми

10.12.2023 | 19:05 Редактор: Елеонора Танева

И тази година тържествено бяха включени коледните светлини на градския площад в Елин Пелин, но този път с благотворителна кауза. Инициативата е под надслов "По Коледа се случват чудеса: Пожелаваме си бебе".

Коледен базар и празничен концерт в Елин Пелин събират средства за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Кампанията е продължение на инициативата на кмета на общината Ивайло Симеонов за подпомагане на младите семейства.

"Най-ценното в навечерието на празниците е мисията и каузата, която поехме "Пожелаваме си бебе". Целта на всичко, което ни заобикаля днес, е да съберем средства за фонда, който е за семейства с репродуктивни проблеми. Знаем, че в България над 200 000 са двойките, които имат такива проблеми и ние решихме, че най – подходящият момент е именно в навечерието на Коледа", сподели Симеонов.

"Община Елин Пелин пое един ангажимент, не само към гражданите на общината, но като цяло и на страната, за да подпомогне демографската криза, което е най-големият проблем", добави юристът в община Елин Пелин - Любомир Венков.

Зад щандовете на базара застанаха кметове на населени места и доброволци, които работиха благотворително за инициативата "Пожелаваме си бебе". 

"Тук фокусът е по-различен и затова общински съветници, кметове на общини, наши приятели и познати се включиха в това, което ни заобикаля и всичко, което го виждате е на доброволен труд и дарители", поясни кметът.

Жителите и гостите на града ще могат да се насладят на хубаво вино, вкусни изкушения и коледни сувенири и през следващия уикенд.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС


3
0 rate up comment rate down comment 2
Бетон-пилон
преди 4 месеца
2
2 rate up comment rate down comment 0
Наблюдател
преди 4 месеца
1
3 rate up comment rate down comment 0
...
преди 4 месеца
uspeh. decata sa nai- hubavoto ne6to v jivota Сигнализирай за неуместен коментар