Никое дете не заслужава Коледа без подарък, 183 истории търсят своите джуджета

В подаръците да не се поставят пари, лекарства и хранителни продукти, призоваха от сдружение "Бъдеще за децата"

09.12.2023 | 14:28 Редактор: Елеонора Танева

За 11-а поредна година сдружение "Бъдеще за децата" обединява казанлъчани под мотото "Заедно да подарим по една вълшебна коледна приказка!". Тази година в кампанията са включени 183 истории. 

"Всяка история е пълна с някаква емоция. Понякога може да зарадва човек, понякога да разплаче, но това, че взимат история, означава, че са съпричастни към съдбата на това семейство и те се запознават косвено с тях. Има и примерен подарък, който не е задължителен. Номерчето се слага на него и след това отново се поставя под елхата", сподели Невена Трифонова от сдружение "Бъдеще за децата".

Молбата на организаторите е в подаръците да не се поставят пари, лекарства и хранителни продукти.  А най-удовлетворяваща е радостта в очите на децата.

"Някои се разплакват, други са без реакции, без думи. Децата сияят. Има такива, които никога не са получавали подарък и това е нещото, което ни накара да направим тази кампания. Когато видиш едни детски очи да сияят, това е уникално", добави Трифонова.

"Коледните приказки" могат да бъдат открити на специално украсените елхи с играчка и плик към тях в Комплекса за социални услуги в Казанлък и в магазин за черна и бяла техника, партньор на инициативата. 

Вижте повече в репортажа на Благовест Илиев.