Десетки хора протегнаха ръка към каузата на Елин Пелин за повече семейства с бебета

Трябва да има повече дечица, това ни е бъдещето, посочиха местните

17.12.2023 | 19:09 Редактор: Вяра Димова

С благотворителна кауза се включва и община Елин Пелин. Инициативата е под надслов "По Коледа се случват чудеса: Пожелаваме си бебе". Целта е да се съберат средства за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми.

Идеята за благотворителен базар в община Елин Пелин се появява малко преди коледните празници, когато хората отварят сърцата си и си пожелават чудеса. 

"Когато си говорихме за коледните празници, нещото, което си представяме, е да се съберем около елхата с дечицата, защото те отварят подаръците и това е нашето щастие. Има и семейства, при които това не се случва и се замислихме за тях", сподели кметът на община Елин Пелин - Ивайло Симеонов.

"Помагаме на хора, които имат проблеми със забременяването, наистина можем да помогнем и да дарим надежда. Каузата е страхотна", каза общинският съветник Александър Станоев.

За целта средствата от покупката на ръчно изработените коледни сладкиши, декорации и сувенири, отиват за благотворителната инициатива. 

"Каузата си заслужава и е много благородна", смята Ивайла.

"Купихме си сувенири, бродирани на ръка, красиви. Постарали са се много", допълни Маргарита. 

"Трябва да има повече дечица, това ни е бъдещето", на мнение е Стефанка Тодорова.

Коледният базар в Елин Пелин е продължение на инициативата за поощряване на раждаемостта. 

"Имаме традиция в Елин Пелин - на многодетните майки се дават медали и пари", разказа председателят на Пенсионерския клуб "Здраве" Камелия Балинска.

Освен коледен базар, на празничната вечер в Елин Пелин имаше и музикални изненади. Даниел Петров и Християна Лоизу се погрижиха за настроението на гостите. 

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС