НС промени Конституцията, Пеевски видя исторически ден за България

Най-накрая има парламентарна република в пълния смисъл, заяви председателят на ПГ на ДПС

20.12.2023 | 11:56 Редактор: Толя Стоянова

Като исторически ден за България определи успешното приемане на промените в Конституцията председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

"Положихме максимални усилия с колегите. Много съм доволен от успеха, днес е исторически ден за България. Най-накрая има парламентарна република в пълния смисъл, приключихме със служебните правителства, парламентът ще работи по време на избори, ще има контрол на служебни министри, както и широк избор за служебни министри", коментира Пеевски.

Той посочи, че следващата стъпка ще са съдебните закони.

"За регулаторите има време, ще гледаме внимателно и ще обсъждаме", каза още председателят на ПГ на ДПС, цитиран от БГНЕС.


1
1 rate up comment rate down comment 0
$$$$$%
преди 4 месеца
Исторически е за ДПС. България бе поверена на една своя съседна държава под смокиновия лист на евроатлантизма. Пеевски, Просто Киро, Бойкикев, Бойко и останалите ...дали премислиха последствията? Дивашкото арогантно усещане за безнаказаност заради въображаемия гръб на посолството ги успокоява. Докога обаче? Когато посолството ги изостави и прибере откраднатото от тях, дали няма да има възмездие? Сигнализирай за неуместен коментар