Борисов директен за агресията в НС, Паметника на Съветската армия и темата "Шенген"

Ще говоря с колегите в Австрия и Унгария да спрем по темата с Шенген, каза лидерът на ГЕРБ

18.12.2023 | 12:49 Редактор: Толя Стоянова
Борисов директен за агресията в НС, Паметника на Съветската армия и темата

"Думата "парламент" означава да се говори, а не да се блокира говоренето", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след грозните сцени днес в пленарната зала.

"Още преди три години ви предупредих - когато вдигнеш юмруците и тръгнеш срещу редовно избрано правителство, партии, резултата ето го тук в зала. Българинът много добре е казал: Който посява ветрове, накрая жъне бури", посочи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ засегна темата и за демонтажа на Паметника на Съветската армия.

"Нито едно абсолютно правилно действие за преместване, ремонтиране на паметника, беше направено като хората и изобилстваше от глупост. Днес ответната реакция в парламента е също толкова неадекватна и също толкова обидна към самия парламент", коментира той

Борисов поздрави парламента за решението за отмяна на таксата за транзита на газ. Той каза, че веднага ще проведе разговори с австрийските и унгарските си колеги, за да бъде отпушен пътят на България към Шенген. 

"Падането на таксата в двата закона е чакан сигнал и сега ще говоря с колегите и в Австрия, и Унгария да спрем по тази тема с Шенген. Особено, която Виктор Орбан постави като задължителна, днес ние успяхме да я гласуваме", заяви Борисов, цитиран от "Фокус".

По думите му е дадена зелена светлина и за проекта за изграждане на 7-и и 8-и реактор на АЕЦ "Козлодуй". Според Борисов това ще запази водещото място на страната ни на Балканите в ядрената енергетика.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
2 rate up comment rate down comment 0
С магнитски към Шенг
преди 4 месеца
Шенген, на кукув ден! Никой не е луд да отваря границите си за държава, в която на власт е мафията! Дори да се крие за евро-либерални лозунги! Сигнализирай за неуместен коментар