Ще се превърне ли Паметникът на Съветската армия в разделителна линия в "сглобката"?

Полярни са реакциите в парламента по казуса

12.12.2023 | 19:05 Редактор: Толя Стоянова

Полярни реакции в парламента заради премахването на Паметника на Съветската армия. Това може да се окаже и нова разделителна линия за управляващата коалиция. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не одобри премахването на монумента, като откри друг прочит в неговото съществуване - да показва историята такава, каквато е.

"И когато мавзолея бутаха, и когато паметници бутат, имам друго мислене за историята. Когато дворци бутат, когато палят паметници на културата, трябва хората да имат възможност и лошото да го виждат", заяви Борисов.

Партньорите в управлението обаче са на друго мнение.

"Редно е най-високото място, най-високият паметник в столицата ни да бъде български", заяви Искрен Митев от ПП-ДБ.

"Премиерът не знаеше, че днес събарят Паметника на Съветската армия. Не знаеше, че не са дадени никакви документи и тепърва ще търси областния управител на София, за да го информира", каза Георги Свиленски от БСП.

Вижте повече в репортажа.


2
0 rate up comment rate down comment 0
Не
преди 4 месеца
Много смел бил американският слугинаж. Ще го видим в Украйна.... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 месеца
Бил най високия за това ли бе земете построите нещо за 30г.в тая държава проклета само може да разрушава и отнемаБил наи високия паметник ми земете построите по висок тогава мерзави себдо Американо Поклонници Историята неще ви запомни с подвизи а как шепа национални предатели сте поставили цял един народ на колене обречени на глад мизерия и модерно робство болни и изнемощели са Българските граждани но ще доиде ден да платите за греховете си пред народа ако не вие то ваше деца ще плащат с животит Сигнализирай за неуместен коментар