Отпадна данък "бакшиш". "Възраждане" за бюджета: Неадекватни сте за пореден път

Бурни дебати за данъчните закони

07.12.2023 | 18:59 Редактор: Вяра Димова

Трети час депутатите дебатират данъчните закони, които трябва да в големия бюджет на държавата, който ще се разгледа следващата седмица. От финансовата рамка отпадна данък "бакшиш", той няма да влезе в бюджета на държавата за следващата година. Също така командировките, които са над 1000 лв. за 2024 г. - няма да се отчитат пред Националната агенция по приходите. 

Опозицията изрази свое предложение за бюджета.

"Неадекватни сте за пореден път. Потресаващо е, че ГЕРБ ще станат и ще направят по-адекватно предложение за вас, но само за земеделците", каза Цончо Ганев от "Възраждане".

"Предлагаме от Данъка върху физическите лица в общините 90 на 100 да влизат в държавния бюджет, 10 на 100 да останат в общината, на която територия е постоянният адрес, седалището или адреса за управление на платеца", добави Тошко Йорданов от ИТН.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
1 rate up comment rate down comment 0
Прост селянин
преди 4 месеца
Данък бакшиш?!? За тая "гениална" идея трябва да присъдят Нобелова награда на човека чиято "умна" глава я е родила...а тия калпазани взели, че я отхвърлили. Не че " донос-бонус " е по - малко гениална. А кога ще се приеме такса битови отпадъци да се определя по правилото "който цапа плаща", а не на база данъчни оценки на имоти, които всяка година се вдигат. Докога ще събирате грешни пари за такива "такси"? Докога ще сме държава на боклукчий - милионери? Сигнализирай за неуместен коментар