Борисов: ГЕРБ ще подкрепи предложенията на Василев за бюджета и данъците

Лидерът на ГЕРБ се присъедини към призивите за оставка на здравния министър Христо Хинков

07.12.2023 | 12:26 Редактор: Толя Стоянова
Борисов: ГЕРБ ще подкрепи предложенията на Василев за бюджета и данъците

"ГЕРБ-СДС ще подкрепи предложенията на финансовия министър Асен Василев за бюджета и за промените в данъчните закони", обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Договореността е била постигната вчера, уточни той и отрече от партията му да са възнамерявали да бойкотират заседания на парламента извън обсъждането на промените в Конституцията.

"Дойде Асен Василев вчера, направихме корекциите, които искахме, днес ще гласуваме данъчните закони. Това, което му обещах, е 15% увеличение по европейска директива - да го подкрепим въпреки съпротивата на част от нашите депутати", каза Борисов.

Той призова ПП-ДБ да подкрепят предложението им за прекратяване на дерогацията за руски петрол от 1 януари догодина:

"Аз мисля, че трябва отново стъпим на това, което каза Европейската комисия – колкото може най-скоро. И в никакъв случай ПП и ДБ, двете партии, не бива да се притесняват, ако тя влезе веднага. Гарантирам, че ако влезе веднага, ГЕРБ няма да мръдне от позицията си. Ако мръдне, давам оставка от партията".

Лидерът на ГЕРБ препоръча директорът на "Пирогов" да бъде изслушан в Здравна комисия, за да може всички парламентарни групи да зададат своите въпроси и да разберат ситуацията. Той се присъедини към призивите за оставка на здравния министър Христо Хинков, предаде БНР.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)