Борисов: Сглобката е паянтова, скърца, но няма друга алтернатива

"Всяка една партия може още утре да разруши правителството", заяви лидерът на ГЕРБ

03.12.2023 | 18:35 Редактор: Толя Стоянова

Премиерът Николай Денков е убеден, че проектобюджетът е добър и ще получи одобрение от парламента. Основният критик на управлението - лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, също се обяви за приемането на финансовата рамка, но не пропусна да отбележи, че "сглобката е паянтова". След скандали, обиди, обвинения, приключили със стискане на ръцете - бюджетът вече е напът към финално гласуване.

"Съвсем нормално е, когато се обсъжда бюджетът, да има различни предложения, но аз очаквам бюджетът да бъде приет навреме и да бъде балансиран", каза Денков.

"Сглобката е паянтова, скърца, но няма друга алтернатива на днешното управление. Ние трябва да намерим подходяща формула. Дразнят ни много неща, сигурно и при тях е така, но това е единственото логично към този момент. Всяка една партия може още утре да разруши правителството. Пет пъти го правихме. На шестия път, след като над милиард лева изхарчихме, за да провеждаме избори, нещо, макар и паянтово, съществува", заяви Борисов.

Въпреки критиките, Борисов похвали част от свършеното от кабинета, но подчерта, че то е било възможно заради усилията на ДПС и ГЕРБ и припомни, че в основите на настоящото управление стои прошката.

"Тук е силата на ГЕРБ - да прощаваме, но без да забравяме", добави Борисов.

Вижте повече в репортажа.

Къде ще празнувате Коледа и Нова година?

И на двата празника ще си бъда в България.
82%
В България за Коледа и в чужбина за Нова година.
6%
В чужбина за Коледа и в България за Нова година.
2%
И двата празника ще прекарам в чужбина.
6%
Все още не съм решил.
5%
Общо 2404 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)