Хора бедстват без ток в Търновско, пожарникари закъсаха в преспите (+ВИДЕО)

ТИР-ове аварират и блокират движението

27.11.2023 | 13:49 Редактор: Елеонора Танева

Десетки селища остават без ток и вода. Жителите на село Поликраище стоят повече от 30 часа на тъмно и студено. Без ток от събота е и село Самоводене.

"Държа връзка със служителите, но не могат да ни кажат кога ще имаме ток. Проблем е с комуникацията, тъй като нямаме ток, телефон, накъсаха се кабелите на интернет доставчиците. Големият магазин на селото е с генератор, имаме много слаб сигнал на мобилните клетки, но нямаме батерии за телефоните, няма как да се заредят", обобщи обстановката кметът на Самоводене Валентин Къндев.

Проблемите във Великотърновско са свързани основно с аварирали ПМС-та по пътищата. Около 12 часа в полунощ ТИР аварира край великотърновското село Самоводене, на главен път Русе - Велико Търново и предизвиква километрично задръстване. В колоната са и шест автобуса с българи, които се връщат от екскурзия в Румъния.

"Имаше много сигнали. На много места сме вадили автомобили за 48 часа, включително високопрохидими автомобили на пожарна безопасност, които сега ще вадим, близо до Стефан Стамболов", обясни областният управител на Велико Търново - Ивайло Здравков.

Шофьорите на ТИР-ове изчакваха повече от 12 часа.

"Чакаме си и това е. Няма минаване, имаше преспи, изчистиха ги, какво ги правиха - аз оттук не мога да видя добре. Почистваха, сега уж ще ни пускат, но кога ще бъде - не знаем", коментира блокиран на пътя шофьор.

В село Самоводене има непрекъснат трафик на тежкотоварни автомобили, като ТИР-овете се движат само в едната лента. 

Вижте повече в репортажа.


1
0 rate up comment rate down comment 0
шопендар
преди 5 месеца
ЕЕХ АКО ИМАШЕ БТРи,ЩЯХА ДА ИЗТЕГЛЯТ ЗАКЪСАЛИТЕ В СНЕГА.,НО ТЕ ЗАМИНАХА ЗА УКРАЙНА Сигнализирай за неуместен коментар