Нинова: Поредна кражба от бюджета, корупцията става законна

Ситуацията е абсурдна, коментира лидерът на БСП

22.11.2023 | 12:46 Редактор: Толя Стоянова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова съобщи, че вчера от Министерството на финансите е изпратено писмо до всички кметове.

"Това нещо е изпратено вчера на обяд в 12:30 ч. на всички кметове със срок до вечерта да изпратят проектите си. Един час по-късно някой си чиновник от МФ праща второ писмо", каза Нинова.

"Кириле Петков, Христо Иванов, някога, когато работехме заедно, ние започнахме да се борим с този модел на финансиране и кражби от общините, защото това е кражба от всеки български гражданин. Какво правите сега? Продадохте енергията на протеста от 2020 г., сега продавате и кметовете - вашите, хайде не мислете за нашите", заяви Нинова.

"За какво се борихме на тези местни избори за промяна на модела "ГЕРБ"? И най-вече ПП и ДБ – докога ще ви употребяват като салфетки? Окрадохте парите в държавата, разпределихте си министерствата, разпределихте си фирмите и държавните дружества. Сега и общините ли искате по този начин? Е, няма да стане", заяви лидерът на БСП.

"БСП настоява министърът на финансите Асен Василев да дойде в парламента и да бъде изслушан. Спешно и сега. Защото бюджетът днес ще влезе в парламента, тихомълком ще си го прекарате през комисии, тихомълком ще ощетите милиони българи с този списък с проекти. И после ще е късно. Внесли сме искането в деловодството", обяви лидерът на БСП.

"Ситуацията е абсурдна", каза Нинова.

Тя добави, че има информация как определени кметове не са получили такъв документ от министъра.

"Поредната кражба от бюджета", смята още тя, след което уточни, че ГЕРБ са предложили да се включат изчерпателно в бюджета фирмите, които ще получат финансиране.

"Корупцията става законна", заяви Нинова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)