Нинова: Гласувайте вот на недоверие и да си ходи тази "сглобка"

"Това е дъното във всякакво отношение в политиката", каза лидерът на БСП

21.11.2023 | 16:42 Редактор: Толя Стоянова
Нинова: Гласувайте вот на недоверие и да си ходи тази

"Управляващите се скараха кой да овладява и ползва МВР за партийни цели или натиск на опоненти. Вътрешният министър трябва да си подаде оставката", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Това, което става между Кирил Петков и министъра на вътрешните работи, е нечувано и невиждано в новата ни политическа история. Партията, която държи мандата на правителството, иска оставката на министър от това правителство и той казва "Не, няма да я дам", защото другата част от "сглобката" стои зад него", каза тя.

"Това е дъното във всякакво отношение в политиката. Но е още едно доказателства за думите ни от началото на този кабинет до ден-днешен. Тези хора се събраха единствено за разпределяне на порции на власт и на пари. Да припомня - караха се за това чии фирми да вземе парите от Плана за възстановяване и устойчивост, как да разпарчетосат "Лукойл" и да си го разпределят. Караха се за бюджета, на кого и на какви фирми да се дадат парите от бюджета", подчерта Нинова.

"Утре има прекрасна възможност да се сложи край на тази мъка – мъка за тях и катастрофа за държавата и за българския народ. Гласувайте вот на недоверие и да си ходи тази "сглобка" и да се нормализира и обстановката в страната, и да погледнем с някаква перспектива напред", призова Нинова, цитирана от БГНЕС.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)