Нинова: Асен Василев ги надигра всички. Направи Борисов за смях

Циркът с дерогацията приключи. Разпределиха си порциите, коментира лидерът на БСП

18.11.2023 | 16:19 Редактор: Елеонора Танева
Нинова: Асен Василев ги надигра всички. Направи Борисов за смях

Вчера Асен Василев ги надигра всички. Надхитри ги много перфидно и направи Борисов за смях. Той твърдеше, че ако дерогацията не падне веднага, има ново пропутинско мнозинство – ПП-ДБ, БСП и „Възраждане”. Вчера "евроатлантикът" Борисов клекна и дерогацията остава. Борисов внесе закона за таксата върху транзит на газ, вчера Асен Василев му я махна от приходната част на бюджета. Махна 2 млрд. от приходната, махна и 2 млрд. от разходната. Пито-платено. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова в Шумен.

"Делян Добрев да свива знамето на революцията. Циркът приключи. Разпределиха си порциите. Никой не се сети  за едното левче, откраднато от българите и за комисионните, с които Добрев става и ляга. А дълговата спирала, с която Борисов ни проглуши ушите къде отиде? А данъка върху бакшишите и „донос-бонус”? Нито дума за това, което очаква хората. Само порциите и парите.  Така не може да продължава. Така държава не се управлява", каза Нинова.

По думите ѝ няма предвидимост за доходите на хората, за присъединяването на страната ни към Еврозоната. Нинова призова за реална децентрализация - част от събраните данъци да остават директно в общината и да се връщат в услугите към хората, които са ги платили.

"Години наред на общините се възлагат задължения без обезпечено финансиране. Раздават се пари за проекти без ясни правила и така се държат кметове в зависимост", мотивира се лидерът на БСП.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)