Денков: Не мога да бъда премиер в правителство, което бие хората по улицата

Ще си подам оставката, ако министърът на вътрешните работи на припознае това като насилие, каза премиерът

20.11.2023 | 16:44 Редактор: Вяра Димова
Денков: Не мога да бъда премиер в правителство, което бие хората по улицата

Има напредък. Ако искаме да изчезне насилието, първи в примера трябва да са институциите, които да са безкомпромисни. Тези полицаи, които биеха без причина, които нямаха отношение, нямат място в редиците на полицията. С изключение на забавянето, няма нищо драматично. Моята препоръка към МФ е да говори. Това заяви премиерът Николай Денков в Министерския съвет.

"Ако е имало контакти от страна на Кирил Петков, те са били за това, че трябва да се предпази купуването и продаването на гласове", уточни той.

По отношение на Шенген Калин Стоянов се справя чудесно, допълни Денков.

"Не чувам от министъра категорично да осъжда злоупотребата със сила, без никакво съмнение имаше провокации, но имаше и действия от страна на полицията. С Мария Габриел говорихме, че трябва да влезе в НС анкетна комисия - какво се е случило, кои са били журналистите, кой рита падналия човек, защо има полицаи без знаци, защо има полицаи с маски. Аз не мога да приема да бъда премиер в правителство, което бие хората по улицата. Неприемливо е да има бити. Моето отношение към вътрешния министър ще зависи от неговото отношение към насилието. Ако министърът на вътрешните работи на припознае това като насилие, което заслужава санкция, ще си подам оставката", обяви премиерът.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)