Министър Калин Стоянов: Ще предам хиляди служителите на МВР, ако подам оставка

Действията на служителите на Столична дирекция на вътрешните работи и Жандармерията са реципрочни на агресията, каза той

17.11.2023 | 14:16 Редактор: Вяра Димова

Само намесата предотврати по-тежки щети. Хиляди служители на МВР си свършиха работата и ако подам оставка, ще ги предам. Това каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов в изявление.

"Министърът на вътрешните работи не трябва да е изкупителна жертва за дългогодишните проблеми в БФС. Няма полиция по света, която да стои безучастно и да гледа как се унищожава общинско и лично имущество. Действията, които бяха предприети снощи от  служителите на Столична дирекция на вътрешните работи и Жандармерията, са реципрочни на агресията от срана на крайни фенове. Заставам зад всички служители, които снощи с риск за живота си предотвратиха нещо много по-сериозно", заяви Стоянов.

По думите му само за час са потушени безредици, които в някои европейски страни се превръщат в масови.

"Не приемам действията на единици служители, които превишиха правата си. Аз и колегите ми не толерираме подобно поведение. Именно затова директорът на Столична дирекция на вътрешните работи вече е назначил вътрешна проверка. Няма да чакаме нормативно определените срокове. Всеки, превишил правата си, ще понесе отговорност. Благодаря на онези полицаи, които помагаха на пострадали", посочи той.

Министър Стоянов коментира и въпроса за присъствието му заседанието на МС.

"По същото време бях на изслушване в парламентарна комисия по въпросите за Шенген. След нея имах среща в министерството със седемте директори на граничните подразделения в страната. Къде съм бил снощи? Категорично не бях нито на кръчма, нито на дискотека. МВР е консултант на филм за телефонни измами. Бях там по работен порядък, а не да се забавлявам, освен ако някой не мисли измамите за забавни. Телефонът ми беше включен", категоричен е той. Стоянов добави, че няма напрежение между него и акад. Денков.

По-рано от "Продължаваме промяната - Демократична България" поискаха му.

"Ясно се обявяваме за оставката първо на Боби Михайлов, също така на Калин Стоянов. Това, което всички видяхме, е недопустимо, не може хора да бъдат пребивани по заведения. Калин Стоянов трябва да понесе своята отговорност", заяви Кирил Петков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)