ПП-ДБ поискаха оставките на шефовете на МВР и БФС заради кървавата нощ в София

"Това, което всички видяхме, е недопустимо", заяви Кирил Петков

17.11.2023 | 09:18 Редактор: Искра Ангелова

"Продължаваме промяната - Демократична България" иска оставката на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

"Ясно се обявяваме за оставката първо на Боби Михайлов, също така на Калин Стоянов. Това, което всички видяхме, е недопустимо, не може хора да бъдат пребивани по заведения. Калин Стоянов трябва да понесе своята отговорност", заяви Кирил Петков.

"Цялата българска общественост видя проявената жестокост от определени служители на МВР. От оперативна гледна точка това означава, че не е била създадена необходимата организация на структурите на МВР за опазването на обществения ред и затова трябва да се носи политическа отговорност. Парламентарната група е единодушна в това отношение. Настояваме пред министър-председателя да бъде поискана оставката на вътрешния министър", каза още ген. Атанасов, цитиран от "Фокус".

На въпрос трябва ли да бъде търсена отговорност от новоизбрания кмет на София Васил Терзиев, Христо Иванов отговори така: "Кога кметът на София е поел отговорност за всички протести? Кметът няма реални правомощия. Всичко това се прави в консултации с МВР. Основната отговорност е на МВР. Подобно поведение на българските полицаи е недопустимо".


2
0 rate up comment rate down comment 0
Националист
преди 5 месеца
А дали вандалите не бяха хора на Продължаваме Промяната? ;) Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
стойна
преди 5 месеца
то никой не беше подготвен за такава шоково - грозна ситуация снощи..... Сигнализирай за неуместен коментар