Борисов: При оставка на вътрешния министър, трябва да си отиде и Николай Денков

На него трябва да му държим сметка, каза лидерът на ГЕРБ

20.11.2023 | 14:14 Редактор: Вяра Димова

Категорично не. Ако има оставка на вътрешния министър, трябва да си отиде и премиерът акад. Николай Денков. Министърът е политическо лице. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"На него трябва да му държим сметка не за подготовката на полицаите, а за Шенген, за охраната на границата", категоричен е Борисов.

Той коментира поисканата оставка на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

"В началото наистина мислех, че става въпрос за оставката на Борислав Михайлов. Помните, че когато аз бях премиер я поисках и той си я даде. Когато си тръгнах, той се върна. Сега разбирам, че всичко това е използвано заради министъра на вътрешните работи", припомни лидерът на ГЕРБ.

Борисов отбеляза, че от ГЕРБ са направили много компромиси и с Петков са се разбрали вътрешният министър да не бъде партийна кандидатура.

"Да извършиш престъпление, да арестуваш лидери на опозицията само защото пресцентърът им е по-добър. Тогава с Петков се разбрахме – изберете вътрешен министър, който да е неутрален и да си гледа работата, който да е отдалечен от всички и да е професионалист. От това, което разбирам, Петков е предложил Калин Стоянов. От самия Стоянов разбираме, че той два дни е молен да стане министър. Той служеше при Бойко Рашков като шеф на БОП, това не са случайни хора. Те са доведени от "Продължаваме промяната". По време на изборите разбрахме, че те ходят в МВР и кадруват, за да преследват политическите опоненти", посочи още Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)