Терзиев призова БФС да излезе и да поеме отговорност: Рушим града си

"Изключително разочарование е, че протестираме по този начин", каза новоизбраният столичен градоначалник

16.11.2023 | 20:50 Редактор: Искра Ангелова

Ранени и задържани има на протеста на футболните фенове в България срещу ръководството на БФС, който се проведе пред Националния стадион "Васил Левски" преди и по време на мача между България и Унгария от Евро 2024.

"Ситуацията вече е по-спокойна. Полицията успя да разпръсне протестиращите на по-малки групи. Надявам се нещата вече да се успокоят, но виждате какво се случва. Изключително разочарование е, че протестираме по този начин и си рушим града", каза пред журналисти новоизбраният столичен градоначалник Васил Терзиев.

От думите му стана ясно, че четирима полицаи са ранени, а 10 са ранените фенове. Някои от тях са откарани във ВМА.

Попитан какво наложи използването на водно оръдие на протеста, Терзиев отговори: "Това е преценка на органите, за да спрат по-големи безобразия. Тепърва ще става ясно какви са щетите - изгорял бус, запалени и изпочупени кофи. Камъни са летели към хора, които нямат никакво отношение към състоянието на българския футбол. Това не го приемам. Това всичко го плащаме ние."

"Тези, които имат отговорност към българския футбол, те да му мислят. Аз мисля за града и не ми харесва това, което виждам. От четвърто място на Световно първенство се радваме, че сме направили равен с Фарьорски острови и Лихтенщайн", категоричен бе новият кмет на София и призова БФС да излезе и да поеме отговорност за това, което се случва.