Протестиращи срещу БФС са повалени на земята и с разбити глави, фенове хвърлят павета по полицаите

На протеста беше използвано и водно оръдие

16.11.2023 | 18:59 Редактор: Искра Ангелова

Напрежението пред Националния стадион "Васил Левски" ескалира, след като събралите се да протестират срещу ръководството на БФС започнаха да обстрелват полицаите с бомби, факли и най-различни предмети. А някои фенове твърдят, че се е стигнало и до насилие.

"Аз съм съпругата си, а това, което видяхме, беше някакъв Ад. Жандармерия ли е, полиция ли е втурнаха срещу младите хора, които бяха на протеста с палки. Налагаха фенове, деца около нас тичаха. Не вярвам с нещо да сме провокирали полицията. Имаше закана и от полицай, който каза, че после ще се разправя с мен и съпругата ми", сподели протестиращ пред Bulgaria ON AIR.

От кадрите се вижда и как фенове лежат на земята, а други запалиха контейнери пред ММС. Недоволството замеря полицаите с колчета и павета.

Припомняме ви, че по-рано по време на протеста беше използвано и водно оръдие.

"За съжаление, не може да снимате линейката, а остатъците от бинтовете, с които превързваха главите на моите приятели - 5 човека сме дошли, двама са с разбити глави от полицаите. Нищо не пречеше на г-н Боби Михайлов и компания да пусне публиката, и нищо от това да не се случи", коментира Георги, който също е част от недоволството.

"Не може хората да скандират "Оставка" и да бъдат бити. Моите момчета нищо не са направили, казали им: "Ръцете горе", разбили са им главите с палки. Докога ще продължава това", попита той. Мъжете са откарани в "Пирогов".

На протеста има и запалена кола.