Фалстарт в НС. "Възраждане": Трусовете в ДПС предизвикаха ден на траур, тъгуват за Карадайъ

"Има закони. Цяла България чака бюджета", каза Кирил Петков

08.11.2023 | 13:40 Редактор: Вяра Димова

Наситен и напрегнат парламентарен ден с няколко сюжетни линии. Липса на кворум провали заседанието. А опозицията внесе нов вот на недоверие към кабинета. Вместо в залата, групата на ГЕРБ се събра в централата на партията, за да решава за бъдещите си ходове в управлението. Турбуленциите в ДПС продължиха. Делян Пеевски пое кормилото на парламентарната група, но вече като единствен неин председател. 

От "Продължаваме промяната - Демократична България" отправиха апел към липсващите в залата народни представители от ГЕРБ и ДПС.

"Ние ги призоваваме да дойдат в зала, за да работим. Има закони. Цяла България чака бюджета и ние ще трябва да работим заедно", каза Кирил Петков.

След търпеливото чакане и вторият опит за кворум не се увенча с успех. От "Продължаваме промяната - Демократична България" все пак поставиха срок. 

"Аз очаквам като преминат малко емоциите да се върнем към народната нива и да продължим да работим колкото и да е трудно”, настоя Христо Иванов.

От "Възраждане" имаха свой прочит защо няма заседание. 

"Трусовете в ДПС предизвикаха този ден на траур в парламента. Тъгуват за Карадайъ. "Продължаваме промяната - Демократична България" и ГЕРБ са солидарни с ДПС", смята Костадин Костадинов.

На фона на проваленото заседание присъстващите депутати от БСП, "Възраждане" и ИТН внесоха вот на недоверие срещу кабинета в сектор "Отбрана".

"Част от мотивите за вота е Шенген. Нещо, което чакаме всички", посочи Корнелия Нинова.

"Може да не се стигне до този вот на недоверие, може сами да се разпаднат. Пратете Христо Иванов да пита Доган", добави Тошко Йорданов.

Това е вторият опит за сваляне на кабинета "Денков" в рамките на 1 месец.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)