ГЕРБ: Правителството не изпълнява всички поети ангажименти в управленската програма

Привикват министри за отчет пред ресорни комисии в НС

08.11.2023 | 11:26 Редактор: Елеонора Танева

ПГ на ГЕРБ провежда съвещание. На него се прави детайлен анализ на изборните резултати и на работата на правителството.

"Подкрепата, която дадохме за правителството, се основаваше на управленска и законодателна програма. Управленската програма е за 18 месеца. Има сектори, в които има трайно неизпълнение на записани ангажименти в управленската програма. През следваща седмица председателите на комисии ще поканят министрите по отделните политики и там където има неизпълнение ще потърсим отговори защо се е случило това", заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Тя подчерта, че са изпълнени всички ангажименти по ПВУ. В събота във Велико Търново ще се проведе Национално съвещание на ГЕРБ с всички избрани кметове и областни ръководители. 

"Предстои разглеждане на държавния бюджет, тепърва ще правим анализ какво ще подкрепим и колко от всички големи инфраструктурни проекти желаем да видим заложени там", каза още Атанасова. 

Ще стане шести месец, единственото, което видях да се случва е да се подменят на едно място мантинели и това е големият проблем. (Не)коалиционните ни партньори е член на политическо семейство, с която нямаме много общо. Те са коалиционни партньори с ДПС", допълни Томислав Дончев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)