България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Цончо Ганев, "Възраждане": ДПС управлява заедно с ПП-ДБ, държавността бързо се разпада

Управляващите са вредни за България и те трябва да влязат в съда, заяви депутатът

08.11.2023 | 09:06 Редактор: Толя Стоянова

БСП и "Възраждане" се обединиха да внесат в парламента вот на недоверие срещу правителството в областта на отбраната.

"Вотът на недоверие се внася, защото разпадът на държавността продължава с бързи темпове. Всички знаем в какво състояние е нашата отбранителна система и сила. Започна се още по времето на последното правителство на Борисов с Каракачанов, купувайки осем чертежа за самолети, които и до ден днешен ги няма. Сегашното правителство подари на Украйна абсолютно всички резерви, които имаме", коментира депутатът от "Възраждане" Цончо Ганев в студиото на "България сутрин".

По думите му от миналата година в Бургас се строи военен завод от българска фирма, собственикът също е българин. Предстои да се открие и втори завод. 

"Ще произвеждат военна техника, която е аналогична на тази, която сегашното правителство иска да купи от САЩ", обяви Ганев в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Вчера разбрахме, че председателят на ДПС е накаран да се оттегли. Очаквам да видя как при влизане на бюджета за обсъждане Петков, Атанасов и Христо Иванов ще отидат в сараите при временно изпълняващия тази длъжност на председател Ахмед Доган да водят преговори. Факт е, че ДПС управлява заедно с ПП-ДБ", посочи Ганев.

"Възраждане" нямат сглобка с ПП-ДБ. Нашите избиратели са изключително критични. Това, което правим през годините, е да си изпълняваме политическите пожелания. Когато поемеш определен ангажимент, трябва да го изпълниш. Управляващите са вредни за България и те трябва да влязат в съда", категоричен е депутатът.

По думите му на последните местни избори "Възраждане" има няколко общински съветници, а сега - над 200. На въпрос дали от партията са готови за предсрочни избори, ако "сглобката" се разпадне, Ганев отговори, че са готови да спечелят доверието на българския избирател. 

"Правим всичко възможно да дадем алтернативни решения на тези, които управляват", каза още депутатът от "Възраждане".

Гледайте целия разговор във видеото.