Радев: За България Република Корея е важен партньор, има основа за сътрудничество

Президентът обсъди възможностите за диалог между страните с Чънг У-тек

06.11.2023 | 19:49 Редактор: Вяра Димова
Радев: За България Република Корея е важен партньор, има основа за сътрудничество

Задълбочаването на двустранното сътрудничество между България и Република Корея в икономиката и инвестициите обсъдиха на среща в президентската институция държавният глава Румен Радев и заместник-председателят на Националното събрание на Република Корея Чънг У-тек, който е на посещение в България.

Държавният глава подчерта, че за България Република Корея е важен партньор в Източна Азия и активният политически диалог и потенциала в двустранните икономически, културни и политически връзки са солидна основа сътрудничеството между двете страни да бъде издигнато до ниво на стратегическо партньорство.

Радев потвърди поканата си към президента на Република Корея Юн Сук Йол да посети страната ни за последващо развитие на двустранния диалог на най-високо политическо равнище.

Като особено перспективни области на двустранното сътрудничество по време на срещата бяха откроени информационните и комуникационни технологии, електрониката и електрическата мобилност, аутомотив сектора, отбранителната индустрия, индустриалното сътрудничество, както и засилването на партньорството в сферата на образованието и науката.

Снимка: Прессекретариат на президента