Тагарев обсъди с американски компании модернизацията на българските Въоръжени сили

Военният министър споделени вижданията за развитие на индустриалното сътрудничество между България и САЩ в сферата на отбраната

02.11.2023 | 20:05 Редактор: Елеонора Танева
Тагарев обсъди с американски компании модернизацията на българските Въоръжени сили

Министърът на отбраната Тодор Тагарев проведе среща с представители на американски компании от секторите на информационните и комуникационни технологии, киберсигурността, отбраната и сигурността. Срещата е в рамките на двудневното посещение в България на делегация от 15 водещи американски компании, организирано от Американo-централноевропейската бизнес асоциация (ACEBA) и Министерството на търговията на САЩ.

Министър Тодор Тагарев запозна представителите на американския бизнес с основните проекти за модернизация на българските Въоръжени сили.

По време на разговорите бяха споделени вижданията за развитие на индустриалното сътрудничество между България и САЩ в сферата на отбраната.

В срещата участваха посланикът на САЩ у нас Н. Пр. Кенет Мертен,   началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, заместник-министърът на отбраната Станимир Георгиев и изпълнителният директор на "ТЕРЕМ – Холдинг" - ЕАД Калин Димитров.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 5 месеца
Посолството вчера строи Радев, днес нарежда на Тагарев да купуваме оръжия от "правилните" компании Сигнализирай за неуместен коментар