Европа под заплаха - залива ни мигрантска вълна от скрити терористи, "Хамас" е като ИДИЛ

"САЩ имат интерес да се унищожи режимът на организацията", заяви бившият посланик на Израел в България Давид Коен

15.10.2023 | 13:57 Редактор: Искра Ангелова

С изострянето на конфликта в Израел сигурността на Европа е заплашена от мигрантска вълна от скрити терористи. Това коментираха в предаването "Брюксел 1" експертът по национална сигурност Румен Кънчев и бившият посланик на Израел в България Давид Коен.

В момента Израел е във война, категоричен е бившият посланик на Израел в България - Давид Коен.

"От нашата гледна точка - ние сме на война. След нападението през последната събота, стана ясно, че терористичната организация "Хамас" е идентична на "Ислямска държава". Също така министърът подчерта, че САЩ имат интерес да се унищожи режимът на "Хамас". Моето мнение е, че това трябва да бъде и цел на Европа", подчерта той.

Израелците приемат с призив за помощ позицията на НАТО да не влиза във военния конфликт.

"От Европа ние, израелците, искаме само подкрепа. Да ни дадете възможността ние един път завинаги да премахнем режима на "Хамас", защото той не е опасен само за нас, но и за вас в Европа, както ДАЕШ", коментира още Коен.

Той посочи Иран като причината двете терористични организации "Хамас" и "Хизбула" да имат финансиране. Той потвърди намеренията на Израел за сухопътна операция с която "Хамас" да бъде унищожена и посочи че предизвикателството е да бъдат убити "терористите, които са скрити в цивилното население".

"Целта ни е да се борим само и единствено срещу терористите, но нямам представа как да се реши този въпрос", откровен бе той.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС