Борисов: Не мога да съм оптимист за следващите години. И ние не харесваме (не)коалицията

Ние сме на страната на Украйна, знам, че губим избиратели сред проруските хора, коментира лидерът на ГЕРБ

07.10.2023 | 12:01 Редактор: Елеонора Танева
Борисов: Не мога да съм оптимист за следващите години. И ние не харесваме (не)коалицията

Парите ги няма. Похарчиха ги. За Търново - Русе оставихме пари. Във "ВиК" сектора - 1,2 млн. лв. И тези пари ги няма. И сега вие очаквате оптимизъм. Не мога да бъда оптимист за следващите няколко години. Пари в държавата няма. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на посещението си във Велико Търново.

"Но нали са партньори - ще си затраем. Гледах Тагарев, който обясняваше как всичко е направил той. Това ме ядоса и му обясних. Предишното правителство тайно даваше оръжие на Украйна през посредници. Винаги сме били честни - и когато сме говорили за българо-руската дружба, и за войната. Но в момента, в който Путин нападна Украйна и стана агресор, ние сме на страната на Украйна. Знам, че губим избиратели сред проруските хора. Цялата тежест в момента е върху парламента. Откъде тръгна падането на ветото - от НС. Когато имаме претенции към министрите - те се основата на това, че ние сме ги назначили и искаме да работят по-добре. Аз съм сменил сигурно над 60 министри", каза още Борисов, цитиран от "24 часа".

Той уточни, че в момента България изглежда много по-добре за нашите евроатлантически партньори, отколкото по време на служебните правителства.

"В момента хем ще сме първи, хем виждате - аматьорска работа в тая (не)коалиция, която и ние не харесваме", каца още лидерът на ГЕРБ. 

И призова хората да гласуват.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)