Трети ден протести: Миньори и енергетици се обявиха срещу териториалните планове за справедлив преход

"Цяла България ще бъде засегната от това, което искат да направят с българската енергетиката", каза протестиращ

01.10.2023 | 13:34 Редактор: Михаела Димитрова

Трети ден блокади и протести. Продължава блокадата на автомагистрала "Тракия", Подбалканския път в района на Гурково и Прохода на републиката от миньори и енергетици. Колегите им от Бобов дол блокираха пътя Кюстендил-Дупница. Те се заканиха, че ако не бъдат изпълнени исканията им, утре в 9 часа отново ще блокират магистрала "Струма".

Протестиращите се обявиха срещу териториалните планове за справедлив преход на въглищните райони, приети от правителството.

"Ние сме миньори хора, но все пак имаме някакъв разум, имаме някакъв интелект и когато властимащите биват избрани, доколкото знаем полагат клетва. Не претендирам, че я знаем наизуст, но там казват, че ще спазват законите и Конституцията и за всичките си действия ще се ръководят от интересите на народа. Цяла България ще бъде засегната от това, което искат да направят с българската енергетиката. Защото цената на тока, ако въобще могат да го намерят отнякъде, ще бъде непосилна за плащане от всички граждани на държавата", коментира протестиращ.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Блякс
преди 7 месеца
В кое действие се ръководят от интересите на народа- закриването на енергетиката, заграбването на средства от еврофондове, завличането ни във война, смяна на националния празник, еврото? Кое е в интерес на народа, а не в техен интерес? Сигнализирай за неуместен коментар