fallback

Енергийният министър: Териториалните планове вече са изпратени в Брюксел

Според Радев всички хора, които са излезли в момента на протести, не застрашават функционирането на системата

30.09.2023 | 18:34 Автор: Михаела Димитрова

Терититориалните планове за справедлив преход за въглищните райони Стара Загора, Перник и Кюстендил вече са изпратени в Брюксел. Това съобщи министърът на енергетиката Румен Радев след среща с административното ръководство на ТЕЦ "Марица Изток 2", която продължи повече от три часа.

Протестиращите миньори и енергетици отказаха да участват в тези разговори.

Според министъра всички хора, които са излезли в момента на протести, не застрашават функционирането на системата. След срещата министър Радев отиде при протестиращите на магистралата.

"Основният акцент е този - да сме уверени, че всички действия, които се предприемат, това, което се прави и това, което се планира неминуемо да гарантира, да обезпечи, сигурността на електроенергийна система и електроенергийно производство за страната. Със сигурност всички сме на едно мнение, че работни места не трябва да бъдат губени и не мисля, че ние трябва да се ограничаваме просто до някакви периоди. Загубата на всеки човек при цялата зловеща демография, която имаме като страна, би била меко казано престъпление", каза още министърът.

fallback
Още от България
fallback