Министър Радев към енергетиците: Успокойте се, имате умения, ценни сте на тези работни места

"Не се поддавайте на настроения един срещу друг", призова енергийният министър

30.09.2023 | 16:48 Редактор: Михаела Димитрова
Министър Радев към енергетиците: Успокойте се, имате умения, ценни сте на тези работни места

Опитвам се да направя каквото мога в този период, с който разполагам. Винаги има недоволни. Това е ясно, водещ трябва да е общият интерес, не мога да се грижа и нямам намерение да се грижим като екипи за конкретни малки, алчни, но амбициозни частни интереси. Тук това няма да се допусне. Това заяви енергийният министър Румен Радев след среща с протестиращите енергетици.

"Това, което трябва да направим като обща цел е градивната част – какви работни места, какви индустрии", каза Радев.

"Не се поддавайте на настроения един срещу друг, защото ще има и въпроси като знаете ли колко ни струва вътрешната енергетика. Освен работата и постепенно затихване на функциите на производството, това трябва да става с нови работни места, тук сме на едно и също мнение", каза Радев.

"Приемам вината си и в това, че не комуникираме достатъчно. Бърка се като се говори, че териториалните планове предопределят конкретни проекти. Смисълът им е да създадат предпоставката за проекти, тези проекти трябва да идват от частния сектор. Ние имаме най-атрактивният регион за инвестиране в Европа", убеден е министърът.

"Имате умения, с които сте ценни на тези работни места. Не трябва да абдикираме от работните места, а просто да работим, призова Радев енергетиците. "Успокойте се. Говорили сме за начини и модели на компенсация, но не за детайли по тях", коментира още енергийният министър, цитиран от БГНЕС.

2361 служители има в ТЕЦ "Марица-Изток". Работата на ТЕЦ-а ще се свързва с услугите, които изпълняват и резерва, който имат като мощности. Всички ремонти се изпълняват в график, всичко по енергийната система е обезпечено.

Илза Чинкова, директор на Мини "Марица-Изток" каза, че интересите на работниците в мините са защитени. "Ще има надграждане. Това е естественият на дейността на мините, тя не е вечна, 2038 година е съвсем обозрима година, няма да има сериозни затруднения", коментира Чинкова. 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Атн
преди 6 месеца
Зако прокуратурата не се самосезира? Сигнализирай за неуместен коментар