Енергийният министър: Териториалните планове вече са изпратени в Брюксел

Според Радев всички хора, които са излезли в момента на протести, не застрашават функционирането на системата

30.09.2023 | 18:34 Редактор: Михаела Димитрова

Терититориалните планове за справедлив преход за въглищните райони Стара Загора, Перник и Кюстендил вече са изпратени в Брюксел. Това съобщи министърът на енергетиката Румен Радев след среща с административното ръководство на ТЕЦ "Марица Изток 2", която продължи повече от три часа.

Протестиращите миньори и енергетици отказаха да участват в тези разговори.

Според министъра всички хора, които са излезли в момента на протести, не застрашават функционирането на системата. След срещата министър Радев отиде при протестиращите на магистралата.

"Основният акцент е този - да сме уверени, че всички действия, които се предприемат, това, което се прави и това, което се планира неминуемо да гарантира, да обезпечи, сигурността на електроенергийна система и електроенергийно производство за страната. Със сигурност всички сме на едно мнение, че работни места не трябва да бъдат губени и не мисля, че ние трябва да се ограничаваме просто до някакви периоди. Загубата на всеки човек при цялата зловеща демография, която имаме като страна, би била меко казано престъпление", каза още министърът.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Хм
преди 6 месеца
Прокуратура в тази държава има ли? Плановете ни са публикувани, парите са дадени на фирми на властта. Европейската прокуратура защо мълчи? Брюксел, изглежда, е съучастник в злоупотребата с евросредства. Сигнализирай за неуместен коментар