Посрещаме топъл петък, но какво време ни очаква през октомври?

Максималните температури ще са от 25 до 31 градуса

29.09.2023 | 07:27 Редактор: Толя Стоянова

Днешният ден ще започне с минимални температури от 11 до 18 градуса. От север ще проникне по-хладен въздух. По Черноморието сутринта ще се стелят ниски облаци, докато на запад ще бъде слънчево.

През деня ще има разкъсана облачност, по-значителна над планините. Вятърът ще бъде слаб до умерен от север-североизток със скорост до 30 км/ч. Максималните температури ще са от 25 до 29 градуса, по поречието на Дунав, в района на Русе до 31 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще има разкъсана облачност. Билата и върховете ще бъдат в облаци. Вятърът по високите части над 2200 м височина ще бъде засилен от изток със скорост до 45 км/ч.. Максимални температури над 2500 м височина - около 4 градуса, а на 1500 м височина до 12.

В събота ще има повече слънце, вълнението по Черноморското крайбрежие ще отслабне. В неделя ще се създават условия за валежи с летен характер и превалявания в централните и югоизточни части от страната. 

През октомври средните минимални температури ще са между 4 и 9 градуса, а средните максимални между 16 и 21 градуса. Валежните периоди за месеца са в края на първата десетдневка и началото на втората, a през третата ще са от 20 до 27 октомври.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR