Хекимян разкритикува плана на МФ за "донос - бонус": Това е добре познат маниер на Държавна сигурност

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на София се срещнал с представители на бизнеса в индустриалната зона в "Илинден"

27.09.2023 | 17:45 Редактор: Михаела Димитрова
Хекимян разкритикува плана на МФ за

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Антон Хекимян отправи критики срещу плана на Министерство на финансите да се награждават граждани, издаващи хора, които укриват данъци.

"Днес се срещнах с представители на бизнеса в индустриалната зона в "Илинден". Тук работят над 50 фирми, като част от тях са инвеститори от клас А и имат над 3500 служители. Запознах ги с абсурдното предложение на Министерство на финансите държавата да плаща 10% на всеки, който разкрие укрит данък над 3000 лева. Подобна идея буквално ни връща към времената на доносничество", написа Хекимян във Facebook профила си.

"Донос срещу бонус е добре познатият маниер на Държавна сигурност. С тези ли решения идват за София, с тази ли "промяна"? Да пускаш доноси в НАП срещу конкурентите си се нарича рекет, а не подобряване на условията за бизнес. Търговията, ресторантьорство и хотелиерството формират над 1/5 от икономиката на София и не може с лека ръка да се взимат подобни екзотични идеи, които касаят хилядите работещи в сектора хора", допълва той.

Хекимян твърди, че разговорът с представители на бизнеса в индустриалната зона в "Илинден" е бил много конструктивен и ползотворен.

"Като основно затруднение хората откроиха инфраструктурата в рамките на индустриалната зона. С кандидата за районен кмет на район "Илинден" Иван Божилов и кандидатите за общински съветници Георги Валентинов Георгиев и Татяна Георгиева/Tatyana Georgieva поехме ангажимент да облекчим трафика, като бъде изградена нова улица, която да свърже водещата за бизнеса ул. "Кукуш" в кв. "Захарна фабрика" с изходите към съседния район "Надежда" и основните булеварди в района", обяснява още той в поста си.

"Обсъдихме и възможностите за подобряване на градския транспорт, включително и чрез довеждащ транспорт до индустриалната зона, което ще е в помощ за служителите. Бизнесът е изключително доволен от основния ремонт на ул. "Кукуш“, който продължава и в момента, защото улицата е основна за цялата зона. Това е начинът да подпомагаш бизнес-климата в столицата-да премахваш затрудненията, а не да създаваш такива", пише Хекимян.

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR