Пеевски за Руската църква: При когото са ключовете, трябва веднага да я отвори

"В рамките на деня се надявам да има яснота кой е собственикът", коментира депутатът

25.09.2023 | 13:25 Редактор: Михаела Димитрова
Пеевски за Руската църква: При когото са ключовете, трябва веднага да я отвори

Църквата трябва да отвори неминуемо, не може да е затворен храмът. При когото са ключовете, трябва веднага да отвори църквата. Това заяви народният представител Делян Пеевски в кулоарите на парламента във връзка с обстоятелствата около затварянето на Руската църква в столицата.

"Според мен най-нормалното, което говорихме с правителството - какво друго освен финансиране. Нека този казус се изчисти. В рамките на деня се надявам да има яснота кой е собственикът - българската държава или руската държава", допълни той, цитиран от "Фокус".

За внесеното искане от БСП за изслушването на шефа на ДАНС и за експулсирането на руските духовници, Пеевски заяви, че той трябва да бъде чут, а след това да се прецени дали има основания за освобождаването на Пламен Тончев. 

"Това е чудесна идея, нека да го изслушаме председателя на ДАНС, но темата е ясна - щом са преценили службите, че има данни, това се е случило. Тези лица, които са вредили на държавата, вече не са в България", допълни Пеевски.

Според него ДАНС не е трябвало да реагира на нападките, отправени от Кирил Петков.

"Нека да си зададем въпросите и тогава ще преценим - има ли основание, няма ли основание. За мен ДАНС не трябваше да излиза с позиция по казуса, а трябваше председателят на ДАНС да поиска среща, за да разговаря по темите, но не трябваше и от другата страна да има този тон, без да сме се запознали с фактите, които неминуемо трябва да разберем".

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Бее
преди 7 месеца
Пеевски откога е загрижен за православието и (о, ужас!) Руската църква? Много праведен ще се окаже премиерът в сянка. За един друг такъв се сещам от коалиционните му партньори-Б.Б.Кирчо и Асен, и те в същия храм се кланят- този на Козяк. Сигнализирай за неуместен коментар